Toerist filmt gevecht tussen krokodil en drie leeuwen in Kenia (video)

22/08/14 om 10:00 - Bijgewerkt om 11:51

Een toerist heeft tijdens een safari in een natuurreservaat in Kenia spectaculaire beelden van een heel bijzondere confrontatie kunnen maken.

Toerist filmt gevecht tussen krokodil en drie leeuwen in Kenia (video)

© Kai Banks

Wie in Afrika op safari gaat, hoopt vooral wilde dieren in hun natuurlijke omgeving te zien. Pakweg antilopes en zebra's vinden is meestal geen probleem, maar een leeuw of een luipaard spotten is al een pak moeilijker. Zo nu en dan hebben toeristen echter het geluk om vanaf de eerste rij getuige te zijn van bijzondere taferelen.

Zo waren Kai Banks en zijn familie in het Samburu National Reserve in Kenia toeschouwers van de strijd tussen een krokodil en drie leeuwen om het karkas van een olifant. Omdat hij niet van plan was om te filmen en de memory card van zijn camera niet voldoende geheugen had, kon Banks enkel van het begin van het gevecht beelden maken, zo vertelt hij onder de video op YouTube. De rest van het gevecht heeft hij aangevuld met foto's. De afloop ligt voor de hand: de krokodil bleek niet opgewassen tegen de drie leeuwen. Bekijk de spectaculaire beelden. (KVDA)

Onze partners