Tijger wordt beste vriendjes met zijn lunch (video)

08/01/16 om 07:55 - Bijgewerkt om 07:54

Een ongewone vriendschap tussen een tijger en een geit, die eigenlijk als voedsel moest dienen voor de tijger, heeft heel Rusland gecharmeerd.

Tijger wordt beste vriendjes met zijn lunch (video)

© /

In een zoo in Siberië zijn jager en prooi de beste vriendjes geworden. De innige band tussen Amur de tijger en Timur de geit begon eind november toen Amur besloot om de geit die in zijn dierenverblijfplaats werd losgelaten, niet op te eten.

Nochtans was de geit bedoeld als een gastronomisch verwennerijtje, eerder dan een leuk speelkameraadje. Toch lijken de twee dieren een band te hebben gecreëerd en delen ze intussen samen een voederbak.

Een vreemde situatie, vinden ze ook in het dierenpark. 'Drie jaar lang voederen we Amur nu al een groot aantal geiten, hanen en schapen', zegt Dmitry Mezentsev, de directeur van het park. 'Dit kan niet gebeurd zijn zonder de tussenkomst van een hogere macht.'

Hoe de geit het hart van de tijger zo kon veroveren? Zij verjoeg de tijger uit zijn slaapplaats en claimde de comfortabele zone voor zichzelf. Amur, die verward leek te zijn omdat de geit zich niet onderdanig opstelde, ging dan maar op het dak slapen.

De zoo is intussen gestopt met het voederen van geiten aan de tijger. In de plaats krijgt hij twee keer per week twee konijnen en daarnaast elke dag een supplement van ander vlees. (TE)

Onze partners