Schildpad met twee hoofden en zes poten tentoongesteld

24/02/12 om 14:28 - Bijgewerkt om 14:27

Een Siamese steppeschildpad met twee hoofden en zes poten wordt gedurende twee maanden tentoongesteld in het museum voor natuurwetenschappen in Kiev.

Schildpad met twee hoofden en zes poten tentoongesteld

© AFP

Deze vijfjarige schildpad heeft een schild in de vorm van een hart van zo'n twaalf centimeter breed. "Het is niet zozeer een schildpad met twee hoofden in de strikte zin van het woord, maar eerder twee Siamese schildpadden", verklaarde Joeri Joeravliov, een zoöloog van de maatschappij Ekzoland, die de expositie organiseert. "Dit wijfje heeft twee hoofden, twee harten, vier voorpoten en twee achterpoten en slechts een darmkanaal".

Twee hoofden, twee voedselpatronen

De twee hoofden hebben verschillende kenmerken, zelfs in hun voedselpatroon. Het linkse, dominanter en actiever, houdt van groen voedsel, het andere van warmer gekleurde producten zoals wortelen of paardenbloemen, aldus de zoöloog.

Deze steppeschildpad, een soort die voorkomt in Centraal-Azië en die vijftig tot zestig jaar kan worden, werd gekocht van een Oekraïner, die het reptiel in zijn bezit had sinds zijn geboorte. "Dergelijke dieren worden zelden geboren, omdat ze in de natuur niet kunnen overleven". (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners