Scheel kijkende buidelrat Heidi is dood

28/09/11 om 14:53 - Bijgewerkt om 14:53

Heidi, het schele buidelratje, werd bekend door op de Amerikaanse nieuwszender ABC te voorspellen wie er met een Oscar aan de haal zou gaan.

Scheel kijkende buidelrat Heidi is dood

© Reuters

Heidi, de schele buidelrat uit de zoo van Leipzig die enkele maanden geleden faam verwierf door op de Amerikaanse nieuwszender ABC te voorspellen wie er met de felbegeerde Oscars aan de haal zou gaan, is woensdag overleden.

De opossum was drieënhalf jaar oud en had al enkele weken af te rekenen met gezondheidsproblemen. De zoo besliste om het diertje te laten inslapen om "het nieuw leed te besparen". "Heidi heeft voor altijd de ogen gesloten", luidde het in een communiqué van de zoo.

Schele blik

Er zijn twee hypotheses waarom de opossum een schele blik had: het drastische regime waaraan het beest onderworpen werd voor zijn vertrek naar de Verenigde Staten, of zijn overgewicht waardoor er zich vet achter de ogen zou opgestapeld hebben.

De buidelrat prijkt op de lange lijst van bekende dieren uit Duitsland, zoals de ijsbeer Knut, de vedette van de zoo van Berlijn die in de lente van dit jaar overleed, en de octopus Paul. Die laatste verbleef in het aquarium van Oberhausen en voorspelde met veel succes de resultaten van de wereldbeker voetbal in Zuid-Afrika. De octopus stierf in de herfst van vorig jaar.

"Populairder dan Merkel"

Heidi had een eigen Facebookpagina. De buidelrat telde 332.963 fans, drie keer zoveel als de 107.000 aanhangers van de Duitse bondskanselier Angela Merkel. (Belga/INM)

Onze partners