Pinguïn Dirk terug thuis bij Peaches na ontvoering

02/05/12 om 15:12 - Bijgewerkt om 15:12

Pinguïns Dirk en Peaches zijn weer samen nadat Dirk door twee dronken twintigers uit zijn verblijf in het Australische Sea World in Queensland was ontvoerd. De twintigers kregen een geldboete.

Pinguïn Dirk terug thuis bij Peaches na ontvoering

© Reuters

Een pinguïn die door dronken toeristen uit een Australische dierentuin werd ontvoerd, bevindt zich weer in zijn verblijf. Twee Britten van 20 en 21 jaar hadden naar eigen zeggen anderhalve liter vodka gedronken, toen ze in het themapark Sea World in Queensland binnenbraken en pinguïn Dirk meenamen.

De twintigers werden in Southport, 70 kilometer ten zuiden van Brisbane, tot boetes van 1.000 Australische dollar (ongeveer 780 euro) veroordeeld, aldus de lokale pers. De politie kwam de ontvoerders van de pinguïn op het spoor nadat die foto's met Dirk op Facebook hadden gezet, aldus de Courier Mail. De mannen hadden zich echter allang van het dier ontdaan. Ze hadden de pinguïn op het strand vrijgelaten, zonder te weten dat het in de wateren voor Southport wemelt van de haaien.

Dirk en Peaches

Een strandbezoekster, die de pinguïn had opgemerkt, verwittigde de politie. "Er is geen reden tot bezorgdheid meer", zei de woordvoerster van Sea World in de omgeving van de stad Surfers Paradise. "Dirk is weer met zijn vriendin Peaches verenigd en hij stelt het wel. Hij zal zijn avontuur snel vergeten zijn." (Belga/INM)

Lees meer over:

Onze partners