Panda’s zorgen voor bezoekersrecord in Pairi Daiza

Panda in Pairi Daiza © BELGAIMAGE

Dierenpark Pairi Daiza ontving een record aantal bezoekers tijdens de paasvakantie nu de panda’s voor het eerst te zien waren.

De paasvakantie was voor dierenpark Pairi Daiza in Brugelette, mede door het mooie weer en de twee reuzenpanda’s Hao Hao et Xing Hui, een groot succes. “We kregen dubbel zoveel bezoekers over de vloer als in de paasvakantie van 2013 en vijftig procent meer bezoekers als in het recordjaar 2011 (toen de temperaturen uitzonderlijk zacht waren)”, aldus de directie van het park.

Aangezien de maximale capaciteit van het park niet bereikt werd, konden de reuzenpanda’s “over het algemeen in goede omstandigheden geobserveerd worden”.

“Door deze uitstekende start kunnen we wel nog niet voorspellen welke resultaten we de komende maanden zullen boeken”, benadrukt Pairi Daiza nog.

Eerder raakte al bekend dat de paasvakantie ook voor de Vlaamse pretparken een schot in de roos was. Zo kreeg Walibi dubbel zoveel bezoekers over de vloer als vorig jaar, Bellewaerde 40 procent meer, het Boudewijnpark 35 procent en Bobbejaanland 15 procent. Plopsaland De Panne laat maandag nog weten 145.000 bezoekers te hebben ontvangen in de paasvakantie, dat zijn er 33 procent meer dan vorig jaar of “een absoluut record”. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content