Orkaan Isaac gedegradeerd tot tropische storm

29/08/12 om 22:48 - Bijgewerkt om 22:48

De orkaan Isaac is woensdag gedegradeerd tot een tropische storm. Desondanks stijgt het waterpeil op sommige plaatsen gevaarlijk en zijn er overstromingen en evacuaties.

Orkaan Isaac gedegradeerd tot tropische storm

© Reuters

In de omgeving van New Orleans zijn nieuwe evacuaties gelast nadat water over de dijken stroomde. Een derde van de huishoudens in Louisiana zit zonder stroom, meldde de televisiezender NBC.

Een halve meter regen
Hoewel Isaac 'slechts' een orkaan van de categorie 1 was, bleef het oog van de storm veel langer dan verwacht pal voor de kust van Louisiana hangen, zodat de regenval hoog opliep. Verwacht wordt dat sommige plekken tegen de tijd dat alles voorbij is een halve meter water te verwerken zullen krijgen.

In New Orleans, hielden de dijken, kanalen en pompen het. Die zijn sinds orkaan Katrina in 2005 gevoelig verstevigd.

3000 geëvacueerd
Het zwaarst getroffen is Plaquemines Parish, een district van Louisiana dat zich op een moerasachtige landtong ten zuiden van New Orleans bevindt. Daar bleken de dijken te laag voor de stormvloed.

3000 mensen moesten geëvacueerd worden. Tientallen werden uit hun zolders of van hun daken gered. Slachtoffers werden tot dusver niet genoteerd. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners