Op één na hoogste waarschuwingsfase wegens hitte

01/08/13 om 07:13 - Bijgewerkt om 07:13

Het ministerie van Volksgezondheid heeft met het oog op de hitte waarschuwingsfase 2 afgekondigd.

Op één na hoogste waarschuwingsfase wegens hitte

© Reuters

Het waarschuwingsniveau 2, de op één na hoogste fase, houdt onder meer in dat minister Laurette Onkelinx werd verwittigd, dat alle bevoegde ambtenaren en huisartsenkringen op de hoogte werden gebracht en dat een waarschuwing is gestuurd naar ziekenhuizen, spoedgevallendiensten, geriatrische centra, rusthuizen en hulpdiensten, zo meldt Het Laatste Nieuws.

Reggae Geel en Dranouter

De festivals Reggae Geel en Dranouter nemen extra maatregelen die de tienduizenden bezoekers moeten beschermen tegen de hitte.

Er komen op Reggae Geel heel wat extra punten met gratis drinkbaar water op de camping én het festivalterrein en heel uitzonderlijk zal het publiek eigen drank (water) mogen meenemen op het terrein.

Het Festival Dranouter installeert op de camping een eco-hoek met een 'shelter'. Wie nood heeft aan verkoeling kan in die schaduwschuilplaats terecht. Er worden ook extra gekoelde drankjes voorzien en op het festivalterrein wordt een drinkwatertent opgezet.

De organisatoren van de Lokerse Feesten hebben nog geen extra maatregelen genomen tegen de tropische temperaturen. "We zullen vrijdag beslissen of er waterbedeling of andere maatregelen komen. Omdat we een avondfestival zijn en geen camping aanbieden, verwachten we geen grote problemen", zegt woordvoerder Bruno Van Eetvelde.

Extra treinen

Spoorwegmaatschappij NMBS legt de rest van de week extra treinen naar de kust in. De extra treinen komen bovenop het zomeraanbod met speciale "toeristentreinen". Donderdag en vrijdag komen er zes extra treinen bovenop het zomeraanbod, zaterdag en zondag zijn er zeven extra.

Voor vrijdag worden pieken van 37 graden Celsius voorspeld, de voorlopig warmste dag van het jaar. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners