Nieuwe milieuorganisatie GoodPlanet wil Belgen duurzamer leren leven

07/03/13 om 15:28 - Bijgewerkt om 15:28

"Duurzaam leven, dat kan je leren"; zo luidt het motto van de gloednieuwe milieuorganisatie GoodPlanet Belgium. De Franse cineast en fotograaf Yann Arthus-Bertrand was naar Brussel afgezakt om de Belgische tak van zijn stichting voor te stellen.

Nieuwe milieuorganisatie GoodPlanet wil Belgen duurzamer leren leven

© Goodplanet

GoodPlanet Belgium is de Belgische tak van de Franse moederstichting van Yann Arthus-Bertrand die GoodPlanet in 2005 oprichtte. Het doel van de stichting is mensen tot milieubescherming te stimuleren en solidariteitsacties opzetten in de strijd tegen de klimaatverandering onder de slagzin "Ecologie planten in het hart van ieders bewustzijn".

GoodPlanet Belgium is in feite de herboren Green vzw, die in 1997 werd opgericht door Luc Michiels en Jo Van Cauwenberge. Zij waren voordien werkzaam bij WWF België. Samen met vijftig medewerkers uit alle hoeken van het land verzamelen ze knowhow op het vlak van leefmilieu en duurzame ontwikkeling.

De ambitie is intussen ook groter geworden: terwijl Green vzw zich richtte op de scholen van de drie Belgische gemeenschappen, wil GoodPlanet Belgium nog meer mensen bereiken en inspireren. Naast de scholieren, komen er dus onder meer de ouders en de bedrijven bij. (Belga/KS)

Onze partners