Nestlé: 'Uitspraak over water is uit de context getrokken'

23/04/13 om 11:30 - Bijgewerkt om 11:30

De bestuursvoorzitter van Nestlé Peter Brabeck deed in een interview de opmerkelijke uitspraak dat water geen mensenrecht is. Nestlé nuanceert deze uitspraak en benadrukt dat zij de stichtende ondertekenaar zijn van het UN Global Compact CEO Water Mandate.

Nestlé reageert op het filmpje "dat uit zijn context is genomen en het standpunt van de voorzitter verkeerd naar voren brengt."

Volgens Jean-Michel Pardaens van de communicatiedienst van Nestlé moeten alle mensen recht hebben op schoon water om te voldoen aan hun behoefte aan vocht en basishygiëne.

Wassen van auto's

"Bestuursvoorzitter Peter Brabeck is echter wel van mening dat water een prijs moet hebben wanneer dit gebruikt wordt voor bijvoorbeeld het wassen van auto's en het vullen van zwembaden. Anders zal volgens hem de toekomstige voedselvoorziening in het geding komen wanneer de waterschaarste niet wordt aangepakt", aldus Pardaens.

"We zijn ervan overtuigd dat een verantwoorde omgang met water door alle gebruikers absoluut noodzakelijk is." Voorts benadrukt hij dat Nestlé reeds in 2010 de erkenning en het respect voor het menselijk recht op water opnam in de Nestlé Corporate Business Principles, nog voor dit officieel door de VN werd erkend. (AVE)

Lees meer over:

Onze partners