Natuurpunt kreeg meer giften dan ooit ondanks crisis

© Reuters

De crisis heeft Natuurpunt in 2012 geen parten gespeeld: de groene vereniging ontving 970.000 euro giften van particulieren om natuurgebieden te kopen. Dat is een stijging van 16 procent tegenover 2011 en de grootste som ooit.

“Hiermee gaan we in tegen de trend dat mensen minder geld aan goede doelen schenken”, zegt directeur Chris Steenwegen. Het ledenaantal van Natuurpunt is de voorbije tien jaar trouwens verdubbeld: met 87.716 aangesloten gezinnen en 213 lokale afdelingen gaat het om Vlaanderens grootste natuurvereniging.

De vereniging is nu actief in zowat alle Vlaamse gemeenten. “Steeds meer mensen sluiten zich aan bij Natuurpunt en geven financiële steun aan de bescherming van natuur. Vlamingen hechten blijkbaar steeds meer belang aan gezonde en veerkrachtige natuur dicht bij huis.”

Natuurpunt beheert en beschermt de “meest kwetsbare en mooiste natuurgebieden in Vlaanderen”. Duizenden vrijwilligers en 400 professionele medewerkers beheren 500 natuurgebieden met een oppervlakte van 19.000 hectare. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content