Natuurdocumentaire Chimpanzee in de zalen

06/02/13 om 18:04 - Bijgewerkt om 18:04

De Disney-natuurfilm Chimpanzee vertelt het verhaal van de piepjonge Chimpansee Oscar die zonder moeder moet zien te overleven in de jungle.

Natuurdocumentaire Chimpanzee in de zalen


Chimpanzee zoomt in op Oscar, een onvervalst en hartverwarmend "apenjoeng" dat door zijn nieuwsgierigheid en speelse karakter meteen sympathie opwekt. Wanneer Oscar plots zijn familie kwijtspeelt en zonder moeder moet overleven in de grote jungle leert hij voor zichzelf opkomen en smeed hij bijzondere banden. De Vlaamse versie van Chimpanzee wordt ingesproken door Matthias Schoenaerts, die eerder al aan Knack Focus vertelde over deze ervaring.


De film is een productie van Disneynature, dat kwalitatieve natuurdocumentaires voortbrengt. Zo brachten ze eerder al de films "Earth", "Oceans" en "African Cats" uit. The Walt Disney Company heeft immers een nauwe band met de natuur en de schepsels die erin huizen. Zo zet The Disney Worldwide Conservation Fund zich al sinds 1995 in voor het milieu en leert ze kinderen hoe ze de natuur kunnen beschermen.

De film Chimpanzee is dan ook erg belangrijk voor Disney. Chimpansees zijn namelijk met uitsterven bedreigd omdat de jungles waarin ze leven hectare per hectare verwoest worden. Disney wil ons laten kennismaken met het aimabele en intelligente karakter van deze mensapen en tegelijk helpen hun toekomst veilig te stellen. De opbrengst van de Amerikaanse release van Chimpanzee ging dan ook gedeeltelijk naar het Jane Goodall Institute dat zich dag na dag inzet voor het behoud van chimpansees en hun leefomgeving. (KS)

Disney's Chimpanzee loopt vanaf 6 februari 2013 bij ons in de zalen.

Onze partners