Na giraf doodt zoo van Kopenhagen nu vier leeuwen

25/03/14 om 17:55 - Bijgewerkt om 17:55

De zoo van Kopenhagen, die vorige maand in het oog van de storm terecht kwam nadat het de giraf Marius doodde, heeft nu vier leeuwen geëuthanaseerd. Reden: de dieren moesten plaats ruimen voor de komst van een nieuw mannetje.

Na giraf doodt zoo van Kopenhagen nu vier leeuwen

© AFP

Volgens een woordvoerder werden de vier leeuwen maandag gedood nadat de zoo er niet in was geslaagd om een nieuw onderkomen voor hen te vinden, zei een woordvoerder volgens persagentschap AFP.

'Twee leeuwinnen waren al heel oud en werden geëuthanaseerd', aldus de zoo. Ook de twee 10 maanden oude welpen van de leeuwinnen werden gedood. 'Ze waren nog te jong om hun plan te trekken', zo motiveert de zoo de beslissing. 'Bovendien riskeerden ze toch gedood worden door het nieuwe mannetje'.

Dat nieuwe mannetje komt over enkele dagen aan in de zoo en zal voorgesteld worden aan twee leeuwinnen die in 2012 geboren zijn.

Verontwaardiging

Vorige maand werd het anderhalf jaar oude giraffenjong Marius gedood omdat er in de zoo niet voldoende plaats meer was. Nadat eerst een autopsie was verricht op het dier, waar ook de bezoekers bij aanwezig konden zijn, werd een deel van het vlees als voedsel aan de leeuwen in de zoo gegeven. Gevolg: wereldwijde verontwaardiging van dierenliefhebbers. (Belga/KVDA)

Onze partners