Man verliest benen na aanval van grote witte haai

28/09/11 om 19:14 - Bijgewerkt om 19:14

In de buurt van Kaapstad in het westen van Zuid-Afrika is een 42-jarige bader aangevallen door een grote witte haai. Hij verloor daarbij zijn rechter- en een deel van zijn linkerbeen.

Man verliest benen na aanval van grote witte haai

© Reuters

De man ging rond de middag in het water op het strand van Fish Hoek, nadat anderhalf uur eerder de aanwezigheid van een haai was gesignaleerd, de waarschuwingsvlag was gehesen en het alarm was geactiveerd. Het strand was toen al gesloten.

Het rechterbeen en een deel van het linkerbeen onder de knie van de man, blijkbaar een Brit die in Zuid-Afrika woont, moesten geamputeerd worden.

Witte vlag

Om de zwemmers op de vele stranden van het schiereiland te beschermen, heeft Kaapstad een netwerk van waarnemers opgericht, die de wateren vanop een hoge zitplaats met de verrekijker afspeuren. Indien een haai wordt opgemerkt, wordt via een radiosignaal het alarm geactiveerd en een witte vlag gehesen met daarop een zwarte haai. Iedereen moet dan onmiddellijk het water uit.

Surfer gedood

In augustus werd een surfer gedood door een haai in het zuiden van het land en drie maanden eerder werd een duiker verwond door een haai voor de kust van Durban. (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners