Maand van de preventie: laat uw huisdier gratis controleren

05/02/13 om 13:56 - Bijgewerkt om 13:56

Februari is de maand van de preventie, die alle honden- en katteneigenaren de mogelijkheid biedt om hun huisdier gratis te laten onderzoeken. Dit initiatief van de dierenorganisatie SAVAB en dierenvoeding Hill's kende vorig jaar ook veel succes.

Maand van de preventie: laat uw huisdier gratis controleren

Organisatoren SAVAB en Hill's willen alle huisdiereigenaren erop attent maken dat een regelmatig bezoek aan de dierenarts, een passende levensomgeving en een evenwichtige voeding belangrijke voorwaarden zijn om hun hond of kat een lang en gezond leven te bieden. Uit een enquête onder deelnemende dierenartsen blijkt immers dat 50% van de diereneigenaren in het Franstalige gedeelte en bijna 40% van de Vlaamse diereneigenaren nooit (of minder dan 1 keer per jaar) naar de dierenarts gaat.

Nochtans kan regelmatige controle helpen om ziektes vroegtijdig op te sporen. De meest voorkomende problemen bij Belgische huisdieren zijn overgewicht, mond- en tandaandoeningen en een onvolledig vaccinatie.

Hoe gaat het in zijn werk? Huisdiereigenaren kunnen zich met maximum 2 huisdieren (hond en/of kat) registreren via de website van Maand Van De Preventie, waar u ook de deelnemende dierenartsen kan terugvinden. Bovendien steunt Maand Van De Preventue ook het goede doel: per ingevuld gezondheidsformulier (dus per kat of hond) storten de organisatoren 1 euro aan het Belgisch Centrum voor Geleidehonden. U heeft dus geen enkele reden om het niet te doen! (KS)

Onze partners