Kwik daalt naar het vriespunt

09/01/14 om 10:28 - Bijgewerkt om 10:28

Bar winterweer is nog altijd niet in zicht. Volgende week daalt het kwik wel voor het eerst dit jaar in de richting van het vriespunt.

Kwik daalt naar het vriespunt

Sneeuw hebben we nog niet gezien deze winter, maar de zon al dikwijls. Het jaar is nog niet om en december is nu al een topmaand geweest wat de zon betreft. Het is al meer dan een halve eeuw geleden dat we nog zovele uren zonneschijn hebben gehad in december. Dat zegt onze weervrouw, Jill Peeters. © BELGA

Donderdagmiddag is het overwegend zwaarbewolkt met soms wat regen of een bui. In het westen van het land wordt het geleidelijk droog en tegen het eind van de namiddag verschijnen er ook enkele opklaringen. Maxima van 8 graden op de Hoge Venen en tot 12 graden elders.

Er waait een vrij krachtige, aan de kust krachtige, zuidwestenwind met rukwinden tot 70, en aan zee mogelijk tot 80 kilometer per uur. Later ruimt de wind naar het westen en neemt geleidelijk af.

Donderdagavond en -nacht en blijft het op de meeste plaatsen droog, met opklaringen over de noordelijke landshelft en wolkenvelden over het zuiden. De temperatuur daalt geleidelijk naar ongeveer 4 graden.

Vrijdag blijft het droog met zonnige perioden. Ten zuiden van Samber en Maas domineren wolkenvelden het weerbeeld. Er staat een matige zuidwestenwind. Maxima van 4 graden in de Ardennen en 7 tot 10 graden elders.

Zaterdag is het overwegend bewolkt met kans op wat lichte regen. Zondag verloopt rustig en droog, met middagtemperaturen rond de 6 graden.

Maandag valt er tijdelijk regen en wordt het ook weer iets zachter.

Dinsdag en woensdag blijft het meestal droog. Overdag daalt het kwik dan geleidelijk naar ongeveer 4 graden en 's nachts komt het vriespunt in beeld. (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners