In beeld: Overstromingen zorgen voor chaos in Colorado

13/09/13 om 00:00 - Bijgewerkt op 14/09/13 om 06:00

Reusachtige overstromingen hebben vier doden gemaakt in de Amerikaanse staat Colorado. Tachtig mensen zijn vermist. De laatste dagen viel er op sommige plekken meer dan 40 centimeter regen. Meer regenval wordt verwacht.

De staat Colorado in het westen van de VS is de voorbije dagen geteisterd door regenval van bijbelse proporties. Een buitenmaats stormsysteem heeft nagenoeg de hele staat getroffen. Op sommige plekken viel haast een halve meter regen. De ellende is nog niet voorbij, want weerkundigen voorspellen de komende dagen meer regen.

Steden als Denver en Boulder delen in de brokken, maar de staat wordt gedomineerd door de Rocky Mountains en daar doen zich de grootste problemen voor. Het regenwater dat van de bergen af stroomt, doet de rivieren in de valleien buiten hun oevers treden, zodat wegen en huizen weggespoeld zijn.

Naast de vier doden die tot nog toe geteld werden, spreken de autoriteiten over tachtig vermisten. Over hun lot bestaat heel wat onzekerheid, omdat ze simpelweg niet bereikbaar zijn. Helikopters worden ingezet om mensen die zijn afgesneden te evacueren.

President Barack Obama heeft delen van de staat tot rampgebeid uitgeroepen. Hij belooft noodhulp.

Onze partners