"Hygiëne is voldoende als bescherming tegen EHEC-bacterie"

03/06/11 om 18:32 - Bijgewerkt om 18:32

Terwijl Duitsland nog altijd afraadt om verse groenten te eten, vindt Europees wetenschappelijk onderzoek geen enkel bewijs voor het feit dat groenten aan de basis van de dodelijke EHEC-bacterie liggen.

"Hygiëne is voldoende als bescherming tegen EHEC-bacterie"

© Thinkstock

Laboratoriumonderzoek in het Europees referentielaboratorium in Rome laat niet toe te zeggen dat groenten de besmetting met de EHEC-bacterie veroorzaken.

"De onderzoeken op stalen van verdachte komkommers hebben overigens definitief aangetoond dat zij niet besmet waren door de dodelijke bacterie," zegt het laboratorium in een persmededeling.

Hygiënische voorzorgen

Het lab benadrukt dat de gewone hygiënische voorzorgen inzake voedselveiligheid voldoen om infecties te vermijden. Ook meent het laboratorium dat de resistentie van de bacterie aan talrijke antibiotica "geen risicofactor vormt". "Voor deze bijzondere infectie is een antibioticakuur niet aangewezen. Zij kan zelfs contraproductief zijn. (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners