Het Zwin Natuurcentrum heeft er zestien ooievaarsjongen bij

© Belga

Het Zwin Natuurcentrum heeft er zestien ooievaarsjongen bij. Dat bleek uit de jaarlijkse telling.

In het Zwin Natuurcentrum in Knokke-Heist zijn afgelopen seizoen zestien ooievaarsjongen uit negen verschillende nesten geboren. Naar jaarlijkse gewoonte maken de verzorgers van de telling ook gebruik om de jongen te ringen.

De jongen ringen is een heel karwei. Er moet een hoogtewerken aan te pas komen om tot bij de nesten te geraken. De takkenplatforms bevinden zich namelijk in de toppen van de zeedennen.

Elk jaar probeert het Zwin zoveel mogelijk jongen van een pootring te voorzien. Daar staat een uniek code op, zodat ze kunnen opgemerkt en herkend worden door vogelliefhebbers tijdens hun trektocht.

Gedeputeerde voor Leefmilieu, Natuur en Landschappen Guido Decorte (CD&V) ging er eens een kijkje nemen en kon alvast aankondigen dat de ooievaars de komende jaren 25 torens krijgen om hun nesten in te bouwen.

Themahutten

Het Zwin Natuurcentrum krijgt ook 12 themahutten. In een van die hutten zullen bezoekers met een telescoop in de nesten kunnen kijken van de ooievaars. Die realisatie van die torens en hutten komt er tijdens de grondige renovatiewerken aan het Natuurcentrum die zullen aanslepen tot 2015. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content