Het wordt herfst

19/10/14 om 09:24 - Bijgewerkt om 09:24

Na de uitzonderlijk warme 18 oktober van zaterdag laten de eerste tekenen van de herfstperiode zich vandaag - zondag - al zien.

Het wordt herfst

© belga

Zondagochtend is het droog met zonnige perioden. Later verschijnt er meer bewolking waaruit vooral in het westen plaatselijk wat lichte regen kan vallen. Aan het eind van de namiddag klaart het aan de kust weer op. De zuidwestenwind waait zwak tot matig, aan zee soms vrij krachtig. De maxima bedragen 18 graden in de Ardennen en 20 tot 23 graden elders.

Zondagavond maakt het zuidoosten tijdelijk kans op een bui. In de nacht van zondag op maandag blijft het vrijwel droog, maar overwegend bewolkt. De minima bedragen 10 tot 13 graden. Maandag is het wisselend bewolkt met enkele lokale buien. Er waait een matige, aan zee een vrij krachtige zuidwestenwind. De maxima bedragen 13 tot 17 graden.

Dinsdag is het ronduit herfst met veel regen en ook veel wind. De tweede helft van de week verloopt wisselend bewolkt met enkele buien bij minder wind. Het is koel bij een middagtemperatuur rond 13 graden. Aan het eind van de week wordt het zachter. (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners