Daar is de lente eindelijk: het weekend wordt zachter en zonnig

04/03/15 om 18:03 - Bijgewerkt om 18:03

Terwijl de winter hardnekkig aanklampt en nog enkele laatste stuiptrekkingen vertoont, staat de lente voor de deur. Het weekend belooft zonnig te worden bij temperaturen tot 15 graden.

Daar is de lente eindelijk: het weekend wordt zachter en zonnig

© BELGA

Met vooral een zeer natte januarimaand achter de rug, snakken veel Belgen naar droger en zonniger weer. Voor vanavond voorspelt het KMI nog enkele (winterse) buien, vooral in het oosten van het land, maar daarna worden de opklaringen breder.

Donderdag is het wisselend bewolkt, met de meeste wolken boven het zuidoosten. Het blijft overal droog bij maxima van 3 graden over de Hoge Venen tot 9 graden in het centrum.

Zonnig lenteweekend

Vanaf vrijdag schijnt de zon vaker en gaat de temperatuur in stijgende lijn. Zaterdag en vooral zondag worden zonnige lentedagen met slechts enkele hoge wolkensluiers. Er staat weinig wind en het kwik loopt op zaterdag op richting 12 graden en zondag en maandag richting 14 graden in het centrum. Lokaal - vooral in de Kempen - is zelfs een 15 graden niet uitgesloten.

Aan de kust en in de Ardennen is het koeler. In de nacht en ochtend kan het kwik tijdens brede opklaringen nog tot rond het vriespunt dalen.

Naar woensdag toe krijgt de zon het wat moeilijker maar ook dan blijft het overwegend droog. (KVDA)

Onze partners