Bloomberg wil 20 miljard om New York te beschermen tegen klimaat

11/06/13 om 22:51 - Bijgewerkt om 22:51

Burgemeester Michael Bloomberg wil New York beschermen tegen nieuwe overstromingen met maatregelen die in totaal zo'n 20 miljard dollar (15 miljard euro) kunnen kosten.

Bloomberg wil 20 miljard om New York te beschermen tegen klimaat

© Reuters

Dat blijkt uit een rapport dat dinsdag naar buiten is gebracht met daarin 250 actiepunten. Bloomberg stelde na de zware overstromingen als gevolg van de orkaan Sandy vorig jaar een 'task force' samen die moest inventariseren welke maatregelen moeten worden genomen. De adviezen die nu worden gegeven variëren van het aanleggen van duingebieden en stormkeringen in de stadselen Staten Island en Queens tot het aanscherpen van bouwverordeningen om belangrijke gebouwen als ziekenhuizen te beschermen en het versterken van het elektriciteitsnetwerk.

Geen tijd te verliezen

Volgens de burgemeester, wiens termijn eind dit jaar afloopt, is er geen tijd te verliezen en moet het werk nu beginnen. "Dit is een allesbepalende opdracht voor onze toekomst", zei hij.

New York kan aanspraak maken op circa 10 miljard dollar aan eigen geld en federale hulp. 5 miljard is afkomstig uit een rampenpot. De rest zou moeten worden opgehaald met de uitgifte van speciale obligaties. (Belga/TV)

Onze partners