Babygiraf overleeft beenbreuk niet

03/02/12 om 15:13 - Bijgewerkt om 15:13

Het babygirafje van Bellewaerde overleeft de rake klap die het van zijn moeder bij de geboorte kreeg niet. Specialisten stelden vast dat de rechtervoorpoot niet meer te redden viel en lieten het diertje inslapen.

Specialisten hebben het babygirafje dat in Bellewaerde geboren werd laten inslapen. Dat meldt het familiepark uit Ieper. Kort na de geboorte reageerde de moedergiraf plots agressief tegenover de boreling. Die incasseerde enkele rake trappen en liep daarbij een open beenbreuk op. Het rechtervoorpootje werd gespalkt en in het gips gestoken.

Normaal gezien zou de babygiraf worden geopereerd door een twaalfkoppig team van chirurgen, anesthesisten en specialisten van de faculteit diergeneeskunde in Merelbeke. Bij het wegnemen van het gips bleek dat het rechtervoorpootje afgestorven was.

"De specialisten vermoeden dat tijdens het incident na de geboorte de hoofdslagader van de ondervoet geraakt werd met een trombose als gevolg. Omdat een prothese geen optie is voor een giraf, besliste het team samen met de verzorgers om het girafje te laten inslapen", luidt het. (Belga/INM)

Lees meer over:

Onze partners