Alle ontsnapte wilde dieren in Ohio gevat

19/10/11 om 14:04 - Bijgewerkt om 14:04

Van de 56 ontsnapte wilde dieren werden er 49 doodgeschoten. Alleen een grizzly, twee apen en drie luipaarden zijn levend gevat.

Alle ontsnapte wilde dieren in Ohio gevat

© Reuters

De inwoners van de Amerikaanse staat Ohio kunnen weer met een gerust hart buiten komen. Alle ontsnapte wilde dieren uit een privéreservaat zijn gevat.

Van de 56 exotische dieren werden er 49 doodgeschoten, waaronder 18 tijgers, 17 leeuwen, 6 zwarte beren, 2 grizzlyberen, 3 poema's, 2 wolven en 1 baviaan. Zes andere dieren zijn naar een zoo overgebracht. 1 aap is nog zoek, maar volgens bioloog Jack Hanna, die de zoekactie naar de dieren assisteerde, is de aap mogelijk opgegeten.

De politie begon dinsdagmiddag oproepen te krijgen van mensen die wilde dieren hadden zien rondzwerven. De dieren waren ontsnapt uit een privéreservaat. Er werd een veiligheidszone rond het reservaat afgebakend en de bewoners werd gevraagd om thuis te blijven. Ook de scholen in de streek werden gesloten.

Volgens de sheriff van Muskingum County, Matt Lutz, heeft de eigenaar van het reservaat, de 62-jarige Terry Thompson, de kooien van de dieren mogelijk opengezet en pleegde hij daarna waarschijnlijk zelfmoord. Een autospie moet nog duidelijkheid verschaffen over de exacte doodsoorzaak.

De man was onlangs vrijgelaten uit de gevangenis nadat hij schuldig had gepleit voor het bezit van illegale wapens. Hij was eerder ook al veroordeeld voor dierenmishandeling en werd verschillende keren gearresteerd na verkeersovertredingen.

Ohio heeft een van Amerika's minst strenge wetten met betrekking tot exotische huisdieren, alsook enkele van 's lands hoogste percentages gewonden en doden door dergelijke dieren. (TE)

Lees meer over:

Onze partners