Aarde beeft in Japan, Griekenland en Californië

© Reuters

De voorbije uren werden verschillende plaatsen in de wereld getroffen door aardbevingen.

Japan werd wakker met een aardbeving met magnitude van 6,2, het noordoosten van Griekenland werd getroffen door een aardbeving met magnitude van 5,1 en maandagavond beefde het noorden van Californië door een beving met magnitude 5,6.

Nergens waren er berichten over slachtoffers of schade.

Maandag, 22.00 uur

Een aardbeving heeft maandag om 22.00 uur Belgische tijd het noorden van Californië getroffen. De beving had een magnitude 5,6. Het epicentrum bevond zich op 10 km van het stadje Weitchpec, in een regio waar aardbevingen niet ongewoon zijn, en op een diepte van 33 km.

Dinsdag 02.34 uur

Om 02.34 uur Belgische tijd deed zich een aardbeving voor in het noordoosten van Griekenland. Volgens het Griekse Geofysisch Instituut bedroeg de magnitude 5,1, volgens het Amerikaanse 5,3. Het epicentrum bevond zich volgens het Griekse instituut 24 km onder de zeebodem, 110 km ten zuidoosten van Thessaloniki, de tweede grootste stad van Griekenland. Er waren nog meerdere kleinere naschokken.

Dinsdag 07.22 uur

De aarde beefde opnieuw in Japan om 07.22 uur Belgische tijd, met een epicentrum op 165 km ten oostnoordoost van Tokio. Het epicentrum bevond zich op 10 km diepte.

Er is geen nieuwe schade of abnormaals gemeld aan het reeds zwaar gehavende kernpark Fukushima.

Op 11 maart was het noordoosten van Japan zwaar getroffen door een aardbeving met magnitude 9,0 en een tsunami. Er kwamen meer dan 15.800 mensen om en bijna 3.300 worden vermist. Bij drie van de zes reactoren van Fukushima trad een meltdown op, terwijl er radioactief materiaal ontsnapte. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content