52.000 deelnemers voor 'Dagen Zonder Vlees'

04/04/15 om 04:16 - Bijgewerkt om 04:16

De campagne 'Dagen Zonder Vlees' heeft dit jaar meer dan 52.000 deelnemers bereikt, een record. Dat maakten de initiatiefnemers bekend. Met de actie tijdens de vasten engageren de deelnemers zich om gedurende 40 dagen minder vlees en vis te eten, en zo hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

52.000 deelnemers voor 'Dagen Zonder Vlees'

Actrice Joy Anna Thielemans © BELGA

Met 52.000 deelnemers haalt men ruim drie keer meer dan tijdens de vorige editie, die afklokte op 15.000 deelnemers.

Volgens de DZV-teller bespaarden alle online deelnemers samen meer dan 8 miljoen vierkante meter op hun ecologische voetafdruk, of evenveel broeikasgassen als voor zo'n 11 miljoen kilometer autorijden. "We zijn onwaarschijnlijk blij met deze succeseditie", zegt mede-organisatrice Marieke Dilles in een persbericht.

Groepsgevoel en BV's

De organisatie gelooft dat het grote succes vooral te danken is aan het groepsgevoel dat dit jaar centraal stond. "Samen willen mensen zich blijkbaar graag inzetten voor meer duurzaamheid", aldus campagneleider Alexia Leysen. Ook 40 bekende Vlamingen deden mee. Onder meer actrice Joy Anna Thielemans die liet weten dat ze het een heel fijne ervaring vond en dat zij dit de rest van het jaar wil doorzetten.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners