Peeping Tom

Realisme en surrealisme, het banale en het mysterieuze reiken elkaar de hand

Peeping Tom

Peeping Tom © Marie Gyselbrecht

Wanneer? DO. 27/11

Waar? deSingel, 20:00

Wat? Dans - PEEPING TOM

www.desingel.be

Het bewegingstheater van Peeping Tom, vaak in een grotesk decor, belicht werelden waar de gangbare logica van tijd en ruimte verstoord is. Realisme en surrealisme, het banale en het mysterieuze reiken elkaar de hand. Zo werd 'A Louer', met veel bijval in deSingel onthaald in april 2013, door een recensent omschreven als "Escher on stage". Als in een thriller bouwt de spanning zich op, culminerend in verrassend burleske scènes of poëtische mijmeringen. Reminiscenties aan de beklemmende sfeer van David Lynch zijn nooit ver weg. Het ensemble van het regisseursduo Gabriela Carrizo en Franck Chartier, dat bestaat uit zeer uiteenlopende en atypische vertolkers, wordt sinds 2011 versterkt door Leo De Beul. Die speelt de hoofdrol in 'Vader', het eerste deel van een familietrilogie.

Vader woont in een bejaardentehuis waar hij zich overlevert aan herinneringen. Zijn mederesidenten vormen een vreemd-soortig Grieks koor, dat af en toe losbarst in woord en gezang. Als de kinderen op bezoek komen, is het uur van de waarheid aangebroken ... Stevenen we af op een catharsis? Hoogste tijd om tafels en stoelen aan de kant te schuiven en te dansen!

Praktisch

  • deSingel, Desguinlei 25, Antwerpen
  • Info en reserveren: 03 248 28 28 - www.desingel.be

Voordeel Knack Club

  • 25 x 2 tickets
  • Knack Clubleden genieten een korting van 15 tot 30% op de basisprijs op vertoon van hun Knack Clubkaart. Geldig voor max. 2 pers./Knack Clubkaart

Om deel te nemen aan deze wedstrijd moet u geregistreerd of aangemeld (indien reeds geregistreerd) zijn op deze site.

U kan alleen maar deelnemen als u ook geabonneerd bent.

Onze partners