Koen Meulenaere
Koen Meulenaere
Van 1991 tot 2012 de satiricus van Knack
Opinie

04/01/11 om 15:23 - Bijgewerkt om 15:23

Paul D'Hoore

Alsof 2010 al niet erg genoeg is geweest.

Alsof 2010 al niet erg genoeg is geweest - vertrouwen in de politiek weg, vertrouwen in de kerk weg, vertrouwen in justitie nooit gehad, vertrouwen in de kwaliteitspers nog veel minder - is nu ook ons vertrouwen in de VTM-nieuwsdienst opgeblazen. Dat was nochtans vrij groot, vooral door de kwaliteit én het uiterlijk van hun vrouwelijke nieuwsanchors en hun politiek analist. In het geval van die laatste iets minder door zijn uiterlijk.

Maar nu hebben ze Paul D'Hoore aangetrokken als financieel expert. Absoluut niet gehinderd door wat wij hier al honderd keer hebben bewezen, namelijk dat deze man een rasfarceur is. Bekende in interviews dat hij eerst zelf de aandelen koopt die hij nadien aan het publiek aanbeveelt. Laat zich door allerlei bedrijven riant betalen voor lunch- of andere causerieën die het niveau van een spreekbeurt in het atheneum niet overstijgen. Liet zich betalen door Fortis om een zaal ontevreden aandeelhouders te manipuleren, waarna hij op het VRT-scherm de problemen van de bank ging minimaliseren, hoewel later bleek dat ze toen al op de rand van het faillissement bungelde. Laat zijn boeken, waar al zijn mediapraatjes promotie voor zijn, door een ghostwriter schrijven en die is dan blijkbaar ook nog niet correct betaald.

Dat was voor de VRT allemaal geen bezwaar en voor VTM nu ook niet. Daar gaan ze deze kwakzalver nog wat meer betalen voor zijn stofzuigerverkopersgeblaat. U weet meteen dat u geen enkel geloof meer hoeft te hechten aan financiële analyses in het VTM-Nieuws. Maar dat deed u, zo mogen wij hopen, toch al niet.

Koen Meulenaere

Onze partners