Video | Nieuws

Ouders van ontvoerd kind verdedigen zich in filmpje

In een filmpje geeft Brett King (51), de vader van de vijfjarige Ashya, uitleg bij de ‘ontvoering’ van zijn kind uit een Brits ziekenhuis.

Kort na de arrestatie van Brett King (51) en Naghemeh King (45) heeft een van de zonen van het echtpaar, Naveed, een video op YouTube gezet waarin de vader van de 5-jarige Ashya King uitleg geeft.

“Zoals u kan zien, is er geen enkel probleem, hij is heel gelukkig sinds we hem uit het ziekenhuis gehaald hebben”, zegt de vader in het filmpje – met Ashya, die verbonden is met een sonde, op zijn schoot.

“Ik wou u zeggen waarom we hem uit het ziekenhuis hebben gehaald”, voegt Brett King eraan toe, waarna hij uitlegt dat ze in het buitenland naar een radiotherapie met protonen gezocht hadden die de Britse openbare gezondheidszorg (NHS) vandaag niet zou aanbieden.

“We waren geschokt toen we vandaag ontdekten dat zijn gezicht overal op het internet en in de kranten stond en dat we als kidnappers bestempeld werden, ervan verdacht werden dat we zijn leven in gevaar brachten, verdacht van verwaarlozing”, zegt de vader. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content