Astrid Wittebolle

Ontwerp uw eigen Boeing

Astrid Wittebolle Astrid Wittebolle selecteert voor u de site van de dag.

Een vliegtuig hoeft niet lelijk te zijn.

Boeing brengt momenteel de 787 Dreamliner op de markt. Dat toestel maakte zijn eerste vlucht in 2009 en is al uitverkocht tot 2015. Er zijn al meer dan 800 bestellingen. Het eerste toestel werd aan de Japanse maatschappij ANA verkocht en op 26 oktober vond de eerste commerciële vlucht plaats..

De Boeing 787 is zuinig maar krachtig. Hij is vooral compact; met plaats voor 200 tot 250 passagiers aan boord. Het vliegtuig is een antwoord op de nieuwe (Europese) Airbus. De Amerikanen geloven dat de toekomst ligt bij kleine vliegtuigen die zonder tussenstoppen kleinere groepen passagiers vervoeren.

Blijft het uitzicht. Al die vliegtuigen lijken allemaal op elkaar. Clean en inspiratieloos. Daarom nodigt Boeing alle ontwerpers ter wereld uit om hun creativiteit te botvieren. Op een spciaal daarvoor gemaakte website die Design Your Own Drealinder heet, kan iedereen het toestel in een origineel kleedje stoppen.

Wie lid wil worden van dit World Design Team moet zich gewoon aanmelden. Let wel op; u staat de rechten op uw ontwerp af aan Boeing als u meedoet. Eeuwige roem is natuurlijk ook veel waard.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content