Zo reageert een blanke racist wanneer hij hoort dat er een Afrikaan in zijn DNA zit (VIDEO)

13/11/13 om 08:14 - Bijgewerkt om 08:30

Tot groot jolijt van het studiopubliek kreeg een blanke racist op een Amerikaanse televisiezender te horen dat er Afrikaans bloed door zijn aderen stroomt.

Zo reageert een blanke racist wanneer hij hoort dat er een Afrikaan in zijn DNA zit (VIDEO)

De Amerikaanse racist Craig Cobb verslikte zich in een DNA-test die aantoonde dat hij Afrikaans bloed in zijn aders heeft. © .

Op een Amerikaanse televisiezender kreeg een blanke racist te horen dat hij afstamt van Afrikaanse voorouders.

De zelfverklaarde blanke racist Craig Cobb (62) werkte voor een televisie-uitzending vrijwillig mee aan een test die zijn genetische afkomst zou bepalen. Uit de test bleek dat zijn DNA voor 14 procent Afrikaans is.

Kleine zwarte

De man stond zijn DNA af voor een uitzending van Race in America dat gepresenteerd wordt door de Afrikaans-Amerikaanse Trisha Goddard. Tot groot jolijt van de studiogasten liet Goddard de racist weten dat er in hem 'een kleine zwarte' zit.

Bro

Cobb was zichtbaar verlegen met het resultaat, vooral toen Trisha Goddard hem ook nog eens 'bro' noemde. Hij vond de uitslag 'statistical noise' en weigerde de presentatrice een vuistje te geven.

Sekte

Cobb is lid van een sekte die zichzelf De Schepper noemt. Volgens de sekte is het blanke ras superieur aan andere. De leden willen in North-Dakota een blanke enclave stichten door in het geheim land op te kopen.

De racist en vader van drie kinderen heeft aan zijn deur een rode swastika hangen. Hij zou in zijn dorp een koppel in een gemengd huwelijk herhaaldelijk lastig vallen en briefjes op hun deur spelden met daarop de tekst 'Waarom ben jij getrouwd met een neger (sic)?'

Wetenschappelijk onbetrouwbaar

In een reactie aan de Mail Online noemde Cobb de DNA-test 'wetenschappelijk onbetrouwbaar'. Volgens hem hebben de programmamakers de test misbruikt om 'een multiculturele samenleving te promoten.'

'Ik heb aan het programma meegedaan omdat ik dacht dat de test wetenschappelijk verantwoord was, maar ik stelde vast dat de verantwoordelijken enkel wilden shockeren.'

Lees meer over:

Onze partners