Zo maakt Jon Stewart brandhout van de excuses van Fox News (video)

21/01/15 om 14:50 - Bijgewerkt om 14:50

De Amerikaanse komiek Jon Stewart fronste de afgelopen dagen de wenkbrauwen bij de veelvuldige excuses van nieuwszender Fox News na enkele onjuiste beweringen over moslims in Europa.

Zo maakt Jon Stewart brandhout van de excuses van Fox News (video)

© /

Stewart kwam erachter dat het mea culpa van Fox er kwam als gevolg van een uitspraak op de zender dat het Britse Birmingham als 'volledig moslim' werd bestempeld. 'Niet-moslims gaan er gewoon niet binnen', aldus een gast op Fox. Daarnaast opperde 'terreurexpert' Steve Emerson op datzelfde Fox News dat er 'no-go-zones' zijn doorheen Europa die geregeerd worden door moslims en waar zelfs de politie niet binnen mag. Ook de reactie van de Britse premier David Cameron op de beweringen- 'I nearly choked in my porridge' - is Stewart niet ontgaan.

Maar de komiek merkt op dat dit fenomeen niet alleen in Engeland voorkomt en waarschuwt op geheel eigen wijze voor de sharia in de Verenigde Staten, zo blijkt uit een reportage van correspondent Aasif Mandvi over de staat Alabama, dat via een nieuwe wet de sharia wil verbannen terwijl die allesbehalve een bedreiging vormt voor de staat.

Lees meer over:

Onze partners