Woedende steward ontvlucht vliegtuig via noodglijbaan

10/08/10 om 12:23 - Bijgewerkt om 12:23

Na een hevige ruzie met een passagier heeft een steward op het tarmac van de New Yorkse luchthaven JFK de noodglijbanen van het vliegtuig geactiveerd om het toestel te verlaten en naar huis te gaan. Daar pakte de politie hem op. Hij krijgt steunbetuigingen op het internet.

Woedende steward ontvlucht vliegtuig via noodglijbaan

© EPA

Steven Slater vroeg de passagiers van de vlucht van luchtvaartmaatschappij JetBlue van Pittsburg naar New York om te blijven zitten tot het vliegtuig stilstond. Een vrouwelijke passagier stond toch op om haar spullen uit de bagageruimte boven haar zetel te halen.

Toen Slater de passagier wou tegenhouden, viel een reiskoffer op zijn hoofd. Hij eiste excuses, maar werd door de passagier uitgescholden.

Daarop stormde hij naar de achterkant van de cabine, waar hij de boordtelefoon vastgreep en prompt zijn ontslag aankondigde.

Slater nam daarna een biertje, activeerde de noodglijbanen, gleed naar beneden en liep naar de parking voor het personeel, waar hij in een auto stapte en wegreed. Nadat hij was aangekomen bij zijn woning in Queens, werd hij door de politie opgepakt.

Onder andere op de sociale netwerksite Facebook en op de microblogdienst Twitter hebben gebruikers al hun steun betuigd aan Slater, meldt de Daily Mail.

(KVDA)

Onze partners