Wikipedia bombardeert Broos tot trainer Club Brugge

23/05/11 om 21:38 - Bijgewerkt om 21:38

Hugo Broos trok nog maar net een streep onder de samenwerking met Zulte Waregem of Wikipedia linkte de coach al aan Club Brugge. Dat nieuws blijkt een kwakkel te zijn.

Wikipedia bombardeert Broos tot trainer Club Brugge

© Reuters

Internetencyclopedie Wikipedia heeft Hugo Broos, gewezen trainer van Zulte Waregem, maandag gebombardeerd tot de nieuwe coach van Club Brugge. Intussen is de informatie verwijderd uit de inleiding van het lemma, maar nog steeds zichtbaar bij 'trainerscarrière'. Club Brugge laat intussen weten dat de informatie "volledig uit de lucht gegrepen" is.

Zulte Waregem meldde maandag dat in onderling overleg werd besloten de samenwerking met Hugo Broos stop te zetten. De coach was pas sinds eind oktober aan de slag bij de fusieclub. Maandagmiddag zorgde de melding op Wikipedia dat Broos aan de slag zou gaan bij "oude liefde" Club Brugge even voor ophef bij de sportredacties.

De informatie bleek echter foutief en werd even later opnieuw verwijderd. De aanpassing gebeurde door een onbekende gebruiker. In de geschiedenis van de internetencyclopedie is enkel het IP-adres te zien van de persoon die het artikel aanpaste. Broos voetbalde tot eind jaren tachtig bij Club en trainde het elftal van 1991 tot 1997. (Belga)

Onze partners