Wiens schuld is het vandaag? Ontdek het hier

03/04/15 om 17:19 - Bijgewerkt op 04/04/15 om 08:23

Voelt u de behoefte om kritiek te geven, maar weet u niet goed op wie? Docent digitale technieken Pieter Van Herreweghen ontwikkelde een ludieke online tool om u op weg te helpen.

Wiens schuld is het vandaag? Ontdek het hier

© Pieter Van Herreweghen

De concrete aanleiding laat zich raden: de vele - vaak ongenuanceerde - reacties op sociale media op het overlijden van Steve Stevaert. 'Ik had ook de zeer foute tweet van een Delhaize-personeelslid gezien. Hij werd zelf meteen aan de schandpaal genageld - pest de pester, zeg maar,' aldus Pieter Van Herreweghen, docent digitale technieken aan hogeschool Thomas More in Mechelen. 'Het is normaal geworden dat iedereen op iedereen commentaar geeft en ik wilde daar iets ludieks mee doen'.

Dus ontwikkelde hij de applicatie 'Wiens fout is het vandaag?' Bezoekers die op de knop drukken, krijgen suggesties als Bart De Wever, 'de sossen' en 'Marc Wilmots'.

De tool wordt gretig gedeeld via Facebook. Van Herreweghen: 'Ik krijg veel positieve reacties en vooral ook vaak de vraag waarom "De Walen" er niet tussen staat.'

Van Herreweghen maakte vorig jaar als eens een ludieke grafiek die veel geliket en gedeeld werd: wie deed/doet het met wie in Thuis? 'Toen werd de site zo massaal bezocht dat hij crashte. Voorlopig houdt deze nieuwe tool nog stand.' (KVDA)

Onze partners