Wie kan de laagste noot ooit zingen?

03/02/12 om 14:25 - Bijgewerkt om 14:25

Een platenmaatschappij is een wereldwijde zoektocht gestart naar de zanger die de laagste noot kan zingen, een noot waarvan nooit gedacht werd dat die met de stem gehaald kon worden.

Wie kan de laagste noot ooit zingen?

Componist Paul Mealor heeft een stuk geschreven "De Profundis", waarin een lage mi staat beschreven. Die noot ligt zes halve tonen lager dan de laagste noot ooit beschreven in een koorwerk: een si mol van Rachmaninovs "Vespers" en twee halve tonen langer dan de laagste noot ooit gezongen.

De laagste noot die tot nu toe gehaald werd met de stem, was een extreem lage fa kruis. De prestatie werd in 2010 uitgevoerd door een Amerikaanse buschauffeur en staat in het Guinness Book of Records.

De zoektocht naar de basstem zal gebeuren via magazines en het internet. "'De Profundis' vereist een rijke en krachtige stem, een stem die niet alleen beroert door zijn waarachtigheid, maar die ook elke vezel in het menselijke lichaam doet weergalmen doordat ze de laagste regionen van het vocale spectrum bespeelt", verwoordde Mealor de unieke prestatie.

Componist Mealor schreef eerder al de Britse kersthit "Wherever You Are", uitgevoerd door de Military Wives Choir. "De Profundis (Out of the depths I cry to you, O Lord)" zou nog deze lente worden opgenomen. (Belga/TE)

Bent u kandidaat voor de laagste noot ooit: www.howlowwillyougo.com

Lees meer over:

Onze partners