Wetenschappers gefascineerd door Beyoncé

31/01/14 om 10:43 - Bijgewerkt om 11:40

Beyoncé is één van 's werelds meest bekende en nagekeken popsterren. Nu kan je ook buizen voor Beyoncé, de nieuwste studierichting aan een Amerikaanse universiteit.

Wetenschappers gefascineerd door Beyoncé

Beyoncé bracht 'Drunk in love' op de 56ste Grammy Awards in Los Angeles. © Reuters

Het departement voor Vrouwen- en Genderstudies van de Rutgers Universiteit in New Jersey biedt het studiepakket 'Beyoncé politiseren' aan. Kevin Allred is de doctoraatstudent die de lessen zal geven. Hij gebruikt Beyoncé's carrière om de Amerikaanse rassen-, gender- en seksuele problematiek te bespreken, schrijft Associated Press.

Tijdens de lessen zullen studenten Beyoncé's videoclips en songteksten analyseren en lezingen krijgen van zwarte feministen. Op die manier wil Allred studenten helpen kritischer te denken over mediaconsumptie.

'Gendergelijkheid is een mythe'

Zelf schreef Beyoncé een essay als onderdeel van het jaarlijkse Shriver Report, een uitgave van schrijfster en journaliste Maria Shriver in samenwerking met de denktank Center for American Progress, over vrouwen. Hierin doet ze gendergelijkheid af als een 'mythe.

De Rutgers universiteit is een gerespecteerde instelling die op de 99ste plaats staat in een wereldranking van 400 universiteiten, schrijft de Telegraph nog. De school biedt ook een studiepakket aan waarin de theologie van Bruce Springsteens songteksten wordt besproken.

Aan de Georgetown University kunnen studenten ook lessen volgen over de sociologie van hip-hop met Beyoncé's echtgenoot, Jay Z , als studieobject.

Lees meer over:

Onze partners