Wetenschappelijk bewijs voor seksistisch cliché

26/09/11 om 16:38 - Bijgewerkt om 16:38

Zijn vrouwen inderdaad slecht in het parkeren? Ja.

Wetenschappelijk bewijs voor seksistisch cliché

Clichés over het rijgedrag zoals "vrouwen kunnen niet parkeren" en "mannen rijden te snel" gaan al lang mee, maar worden nu ook gestaafd met bewijsmateriaal.

Uit cijfers van Britse rijexamencentra blijkt dat 170.000 vrouwen vorig jaar voor hun rijexamen faalden omdat ze fouten maakten bij het achteruit rijden of omdat ze hun autospiegels niet gebruikten.

Bijna een derde van hen of 55.000 vrouwen maakten fouten bij het parallel parkeren, zegt The Sunday Times. Daarmee staan parkeerfouten in de top vijf bij de gebuisde vrouwen, maar bij de mannen is dat niet het geval.

Racefreak op testosteronVoor de mannen is er ook minder goed nieuws, want de cijfers bevestigen ook het stereotype van de racefreak op testosteron. In 2010 faalden 40.000 mannelijke bestuurders omdat ze te snel optrokken, en hielden 30.500 mannen zich niet aan de verkeerslichten. Gemiddeld hebben mannen wel maar 36 uur rijles nodig om voor het examen te slagen tegenover 52 uur voor vrouwen, aldus The Sunday Times.

Alsof deze cijfers nog niet genoeg bewijzen, blijkt nu ook uit een wetenschappelijke studie van de Ruhr-universiteit van Bochum dat vrouwen er z'n 20 seconden langer over doen om een Audi te parkeren. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners