Wedden dat u na het zien van deze video het vliegtuig niet meer durft te nemen? (video)

07/04/14 om 15:07 - Bijgewerkt om 15:07

Groot-Brittannië heeft een bijzonder stormachtige winter achter de rug. Bij het landen en het opstijgen hebben de moeilijke weersomstandigheden meer dan één piloot angstzweet bezorgd.

Wedden dat u na het zien van deze video het vliegtuig niet meer durft te nemen? (video)

Vliegtuig © Reuters

Zoals deze beelden van de luchthaven van Birmingham tonen, heeft Groot-Brittannië een bijzonder stormachtige winter achter de rug. Bij het landen en het opstijgen hebben de moeilijke weersomstandigheden meer dan één piloot angstzweet bezorgd.

Voor een piloot (en de passagiers) zijn de meest stresserende momenten natuurlijk het landen en het opstijgen. Als een van die fases in moeilijke omstandigheden verloopt, is koelbloedigheid dus geboden.

De video hieronder verzamelt beelden van de camera's van de luchthaven van Birmingham. Ze werden allemaal deze winter geregistreerd. Bij het bekijken van de video heeft u absoluut geen zin om van plaats te ruilen met de passagiers.

Crash

Maar ook al zijn de beelden spectaculair, toch mogen we niet vergeten dat geen enkel gefilmd vliegtuig gecrasht is en dat is eerder een goed teken. Overigens werden van de vijf mislukte landingspogingen drie toestellen naar een andere luchthaven omgeleid en hebben er twee na een tweede poging succesvol kunnen landen. (Anthony Planus)

Lees meer over:

Onze partners