'Wat wil u doen voor u sterft?': Malaysia Airlines geeft gratis vluchten weg

03/09/14 om 10:39 - Bijgewerkt om 10:41

Malaysia Airlines lanceerde een wedstrijd waarbij passagiers uit Australië en Nieuw-Zeeland kans maakten op een gratis vlucht. Ze moesten enkel laten weten wat ze wilden doen voor ze stierven. Bizar, gezien het recente verleden van de maatschappij met een gecrashte MH17 en vermiste MH370.

'Wat wil u doen voor u sterft?': Malaysia Airlines geeft gratis vluchten weg

© REUTERS

Malaysia Airlines heeft zich gestort op het weggeven van vliegtickets en aanbiedingen om passagiers uit Australië en Nieuw-Zeeland aan te trekken, nadat foto's van lege vluchten viraal gingen. Deelnemers aan de wedstrijd wordt gevraagd een bucketlist in te sturen om kans te maken op een gratis vlucht. Naast gratis economy-tickets naar Kuala Lumpur, geeft de maatschappij iPads weg, zo schrijft Time Magazine.

Verlanglijst voor dood

Een bucketlist is een lijst met dingen die iemand nooit eerder gedaan heeft, maar wel wil doen voor hij of zij sterft. Die associatie is op zijn minst bizar, gezien het feit dat 537 mensen het leven lieten toen ze met de vliegmaatschappij reisden. Malaysia Airlines maakte namelijk pas twee tragedies door: vlucht MH17 crashte in het oosten van het door conflict verscheurde Oekraïne en vlucht MH370 werd nog steeds niet teruggevonden nadat het in maart van de radar verdween.

Wedstrijd teruggetrokken

Maar voor iemand enthousiast kon worden, lijkt de maatschappij de wedstrijd al te hebben teruggetrokken. De link naar de website geeft een 404-foutmelding.

Enkele dagen voor de lancering van de wedstrijd, klonk de regionale vicepresident van de verlieslatende maatschappij, Lee Poh Kait echter nog positief. 'Met ongelooflijke besparingen, zijn onze aanbiedingen heel concurrerend. We bouwen aan een sterker Malaysia Airlines', zei hij op de Australische nieuwssite news.com.au. Hij voegde eraan toe dat het aantal passagiers met 11 procent gezakt was in juli tegenover een jaar eerder.

Lees meer over:

Onze partners