Waarom wordt deze mijlpaal steeds gestolen?

© Google Maps

De autoriteiten in de Amerikaanse staat Colorado hebben een mijlpaal ‘420’ moeten vervangen met een andere mijlpaal die ‘419.99’ aangeeft om te vermijden dat het verkeersteken voortdurend gestolen wordt.

Het mijlpaaltje op de Interstate 70 werd de voorbije jaren herhaaldelijk ontvreemd omdat het getal 420 wordt geassocieerd met het gebruik van cannabis. Zo wordt ook 20 april officieus beschouwd als ‘cannabisdag’.

Sinds 1 januari 2014 is de verkoop en het gebruik van cannabis legaal in de staat Colorado.

De paal werd vervangen door een bord dat ‘mijl 419.99’ aangeeft. Het is het enige ‘420’-teken in de staat die vervangen wordt omdat de meeste wegen niet lang genoeg zijn om er een te hebben.

‘Mijl 69’

Het departement van transport in Colorado vindt het belangrijk voor de verkeersveiligheid om dergelijke aanwijzingen langs de weg te hebben en probeert het nu dus via deze manier. ‘Voorlopig lijkt het te werken’.

Mijlpaaltje 419.99, zo’n 25 mijl van de grens van de staat Kansas, is niet de enige plaats in Colorado met een kommamijlpaal. Zo is er ook een bord met ‘68.5’ nadat ‘mijl 69’ voortdurend verdween. (TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content