Waarom tieners massaal dreigtweets naar American Airlines sturen

15/04/14 om 11:41 - Bijgewerkt om 11:41

De aanhouding van een 14-jarig Nederlands meisje nadat ze als grap een dreigtweet naar American Airlines stuurde, heeft een tsunami aan vergelijkbare dreigtweets teweeggebracht.

Waarom tieners massaal dreigtweets naar American Airlines sturen

© Thinkstock

Een valse bommelding op Twitter van een Nederlands tienermeisje aan de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij American Airlines is viraal gegaan met als gevolg dat de account van American Airlines nu overspoeld wordt door nog meer dreigtweets. Het zal luchtvaartmedewerkers en veiligheidsdiensten behoorlijk wat kopzorgen bezorgen.

De 14-jarige Sarah uit Rotterdam stuurde op 13 april via Twitter een korte boodschap naar American Airlines waarin ze zich voordeed als een lid van Al-Qaida met de naam Ibrahim. 'Ik kom uit Afghanistan. Ik ben lid van Al-Qaida en op 1 juni zal ik iets groots doen, dag', aldus het meisje in haar tweet. De tweet werd verstuurd van de ondertussen verwijderde Twitter-account @queendemetriax_.

Verdacht

Amper zes minuten later, antwoordde American Airlines, dat meer dan 800.000 volgers heeft, met de volgende tweet: 'Sarah, wij nemen deze bedreigingen zeer ernstig. Jouw IP-adres en gegevens zullen worden doorgestuurd naar de veiligheidsdiensten en de FBI.'

Afgelopen maandag werd het meisje in Rotterdam dan uiteindelijk gearresteerd, wat tot nog meer valse bommeldingen op Twitter aan luchtvaartmaatschappijen leidde zoals 'Hallo mijn naam is Khancie en ik ben van Afghanistan. Ik ben lid van Al-Qaida en op 16 april zal ik een bom op mij dragen' of 'Is het ok als ik jullie vliegtuigen bombardeer ajb? Ik vraag het beleefd'. Al zijn er ook heel wat Twitteraars die de dreigtweets sterk veroordelen.

De 14-jarige Sarah is ondertussen vrijgelaten, maar blijft verdacht. Het is niet duidelijk of ook de andere grappenmakers zullen worden aangehouden. (TE)

Lees meer over:

Onze partners