Waarom Sarah O'Connor maar beter niet over moordende robots tweet

03/07/15 om 15:42 - Bijgewerkt om 15:42

Een journaliste van de Financial Times heeft een stormpje op Twitter uitgelokt door het nieuws over een dodelijk ongeval in Duitsland met een robot te tweeten.

Waarom Sarah O'Connor maar beter niet over moordende robots tweet

The Terminator © /

Het dodelijke ongeval met een robot gebeurde in een Volkswagenfabriek in het Duitse Baunatal. Een arbeider werd er gedood nadat een robot hem had vastgepakt en tegen een metalen plaat had geplet. De 22-jarige man stierf in een ziekenhuis in de buurt.

Hoewel het bericht op zichzelf al opmerkelijk genoeg is, was het vooral de naam van een journaliste van de Financial Times, die het bericht op Twitter plaatste, die voor ophef zorgde. Sarah O'Connor lijkt namelijk verdacht veel op Sarah Connor, het hoofdpersonage en de laatste hoop van de mensheid in de film The Terminator, waarin Arnold Schwarzenegger, een robot uit de toekomst, heel wat ravage aanricht.

Voor Terminator-fans was dit toeval - de gelijkenis tussen de namen en het nieuws over een robot die een mens doodt - onmogelijk om te negeren en de tweet van O'Connor werd duchtig verspreid met het nodige commentaar.

De journaliste gaf toe dat ze de link tussen haar naam en de film niet had opgemerkt omdat ze de Terminator-films nooit had gezien. O'Connor, die doorgaans over ernstige financiële en economische zaken tweet, was wat in de war door alle aandacht en herinnerde aan de ernst van het originele verhaal. 'Iemand is gestorven, laten we dat niet vergeten.' (TE)

Lees meer over:

Onze partners