Waarom Hollande deze foto liet verwijderen

08/12/14 om 12:37 - Bijgewerkt om 12:55

Een foto van de ontmoeting tussen de Franse president François Hollande en zijn Kazachse collega Noersoeltan Nazarbajev wordt op hoongelach onthaald op de sociale media.

Waarom Hollande deze foto liet verwijderen

© twitter

François Hollande is op de foto te zien in traditionele Kazachse klederdracht, een geschenk van Nazarbajev voor Hollande tijdens zijn bezoek aan Kazachstan. De Kazachse president zette de foto op zijn officiële Instagram-pagina, maar een furieuze Hollande liet de foto meteen verwijderen. Dat kon niet beletten dat het beeld toch op Twitter belandde, uiteraard met spottend commentaar erbij

Twitteraars vergeleken de verklede Hollande met het personage 'Borat', dat door Sasha Baron Cohen wordt gespeeld in de gelijknamige film. Andere Twitter-gebruikers verdedigen Hollande door erop te wijzen dat het aanbieden van traditionele klederdracht aan staatshoofden niet ongebruikelijk is.

De 60-jarige Hollande heeft slechte ervaringen met foto's die van hem verspreid worden. Vorig jaar vroeg hij persbureau AFP een foto in te trekken waarop hij een gekke bek trok in een klaslokaal, maar dat had net het omgekeerde effect. De foto kreeg internationaal aandacht en Hollande werd beschuldigd van censuur. De foto's van Hollande met een motorhelm veroorzaakten in januari dan weer de grootste crisis uit zijn carrière toen zijn affaire met de Franse actrice Juliet Gayet aan het licht kwam. De kiekjes betekenden tegelijk de breuk tussen Hollande en zijn toenmalige vriendin, Valerie Trierweiler.

Lees meer over:

Onze partners