Vrouwen liegen meer dan mannen (volgens Twitter)

07/03/14 om 15:53 - Bijgewerkt om 15:53

Twitter barst van de berichten over leugens verteld door vrouwen. Wie de hashtag #LiesToldByFemales in de zoekbalk op de sociaalnetwerksite intypt komt meteen uit op het meest voorkomende smoesje: 'hoofdpijn'.

Vrouwen liegen meer dan mannen (volgens Twitter)

© Thinkstock

Een Amerikaan lanceerde het onderwerp met de hashtag #LiesToldByFemales. Twee uur later waren 6.000 tweets over leugenachtige vrouwen de wereld ingestuurd. Een dag later waren dat er 100.000.

Vooral mannen zorgden voor een grote stroom aan berichten op Twitter met klachten over hun partners. Vrouwen die zeggen niet kwaad te zijn, maar diep vanbinnen overkoken van woede, voerden de klachten aan. ''Ik ben niet kwaad ...' betekent eigenlijk 'ik ga je vermoorden in je slaap'', tweette iemand.

'Ik hou van jou'

Mannen leken ook heel weinig geloof te hechten aan de 'ik hou van jou' die vrouwen rondstrooien. Daarnaast werd de 'ik ben klaar in vijf minuten' op de rooster gelegd.

Maar ook vrouwen nemen deel aan de trend over hun eigen leugens. Een glimp op de recente tweets toont een aantal 'ik ben OK' en 'ik ben klaar met hem' als een soort van zelfspot.

Toch vonden enkele vrouwen het niet eerlijk dat het liegen alleen aan hen werd toegeschreven. Zij probeerden de tweetrage tegen te gaan door een tegenhanger te lanceren met de hashtag #LiesToldByMales, of leugens verteld door mannen. Maar die kon de concurrentie niet bijbenen.

Mannen liegen vaker

Een studie uit 2010 suggereerde echter dat het waarschijnlijker is dat mannen liegen dan vrouwen. Uit een rondvraag bij 3.000 mensen, besloten wetenschappers dat Britse mannen gemiddeld drie keer per dag liegen. Vrouwen liegen slechts twee keer per dag. Hetzelfde rapport stelde ook dat mensen twee keer zo snel liegen tegen hun moeder dan tegen hun partner.

Lees meer over:

Onze partners