Vrouw ontkomt op het nippertje aan voorbijrazende trein (video)

26/02/14 om 20:33 - Bijgewerkt om 20:33

De Nederlandse spoorbeheerder ProRail heeft op het internet een filmpje geplaatst, waarop te zien is hoe een vrouw net op tijd weet te ontkomen aan een voorbijrazende trein.

Vrouw ontkomt op het nippertje aan voorbijrazende trein (video)

De drukste spooroverweg van ons land ligt in Lier, op de weg naar Emblem. Elke dag gaat de overweg 216 keer dicht. Dat is overdag zowat om de drie minuten. Voor de buren is het één langgerekt gerinkel en voor de automobilisten tien uur per dag stilstaan voor de gesloten slagbomen. © BELGA

Aan de hand van een filmpje, waarop een vrouw bijna onder een trein terechtkomt, wil de Nederlandse spoorbeheerder ProRail de mensen waarschuwen om nooit onder gesloten slagbomen bij een overweg te kruipen.

De beelden zijn afkomstig van een beveiligingscamera en werden een jaar geleden gemaakt. Nu pas zijn ze op het internet opgedoken als sensibiliseringscampagne. De vrouw is gehaast en wil onder slagbomen bij een overweg kruipen. Op het allerlaatste moment bedenkt ze zich en luttele seconden later raast een trein voorbij.

Aanleiding voor het filmpje zijn plannen om op de desbetreffende plek in Oisterwijk een oversteektunnel te bouwen. Dat project zou zo'n 7 miljoen euro kosten. Het filmpje moet onder meer duidelijk maken dat het om een noodzakelijke investering gaat.(AVE)

Lees meer over:

Onze partners