Volg Hugo Chavez op Twitter

28/04/10 om 14:21 - Bijgewerkt om 14:21

Er staat de Venezolaanse president een grote uitdaging te wachten want hij zal zijn marathontoespraken moeten inperken tot 140 karakters.

Volg Hugo Chavez op Twitter

© Belga

Veel politici delen hun gedachten met de hele wereld via de microblogsite Twitter. Ook de Venezolaanse president kon de roep van de populaire netwerksite niet weerstaan.

"Hallo, hoe gaat het ermee? Zoals beloofd, verschijn ik om middernacht op Twitter. Ik ga nu naar Brazilië. Ik ben zeer blij dat ik voor Venezuela mag werken. We zullen triomfantelijk zijn!", zo zag de eerste presidentiële tweet op het account 'Chavezcandanga' eruit.

De linkse leider zei in januari nog dat het gebruik van Twitter en het internet om het Venezolaanse regime te bekritiseren, een vorm van terrorisme is. Heel wat van zijn tegenhangers gebruiken die communicatiekanalen namelijk als wapen tegen het populistische beleid van Chavez.

Daarom besloten de president en zijn sympathisanten om zelf met Twitter te starten om zo de strijd tegen de "weboppositie" aan te gaan. Momenteel heeft Chavez al bijna 29.000 volgers en zijn entourage is er zeker van dat dit aantal nog zal oplopen.

Moeilijke opdracht

Er staat de president wel een moeilijke opdracht te wachten want de boodschappen op de microblogsite zijn beperkt tot 140 karakters. En Chavez is nu eenmaal fan van marathontoespraken. Een keer sprak hij acht uur en vijftien minuten aan één stuk door tijdens zijn wekelijks televisieprogramma 'Alo Presidente'.

Volgens het persagentschap Reuters telt Venezuela meer dan 200.000 actieve accounts. Daarmee is het een van de Latijns-Amerikaanse landen met de meeste Twitter-gebruikers.

Lees meer over:

Onze partners