Vliegtuigpassagiers moeten zelf kerosine betalen

© Reuters

Passagiers van de Oostenrijkse chartermaatschappij Comtel Air zouden samen 20.000 pond hebben moeten betalen om kerosine te kopen voor hun terugvlucht van India naar Groot-Brittannië.

Comtel Air is een onderzoek gestart naar de klachten van de vliegtuigpassagiers. Die verklaarden aan de Britse media dat Comtel Air was geland in Wenen, tijdens een vlucht van Amritsar naar Birmingham. Bij de tussenlanding werd hen meegedeeld dat ze extra moesten betalen omdat het vliegtuig moest bijtanken. Andere passagiers zouden gestrand zijn in India omdat hun vlucht was geannuleerd, aldus de Britse zender BBC.

De luchtvaartmaatschappij vliegt sinds oktober op deze route. Ze verklaart de klachten te zullen onderzoeken. “Ik heb gehoord wat er gebeurd is, het zou niet mogen gebeurd zijn en ik zal onderzoeken wat er aan de hand is. Zij die geld hebben betaald, zullen een terugbetaling ontvangen”, verklaarde Bhunpinder Kandra, directeur voor passagiersvluchten bij Comtel Air in Birmingham.

De luchthaven van Birmingham bevestigt dat de maatschappij succesvol vluchten uitvoert naar Amritsar. Ook de luchthaven uitte zijn bezorgdheid en beloofde een onderzoek. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content