Vliegtuig met glazen bodem? Top Gear op de snelweg? Hoed u voor deze aprilvissen

Simon Demeulemeester

Een selectie van 1 aprilgrappen. De een al beter dan de ander.

Paasmaandag valt dit jaar samen met 1 april, de dag waarop we meer dan anders onze medemens graag een poets bakken. Ook grote bedrijven en de media laten zich daarbij niet onbetuigd. Hieronder volgt een kleine greep uit – mogelijke – aprilgrappen die in de media de revue passeerden.

De Franse voormalige president François Sarkozy trekt samen met vrouwlief Carla Bruni naar België, meldt de Franstalige publieke omroep RTBF. Sarkozy zou zijn intrek nemen in een appartement in Brussel, met zicht op het Ter Kamerenbos. Zij zouden, net als de Franse acteur Gérard Depardieu, hun land om fiscale redenen verlaten. Depardieu zou zich dan weer in de Belgische politiek storten als kandidaat voor Ecolo, zegt RTL.

Klimaatafkoeling

Op Radio 1 was dan weer te horen dat in plaats van een klimaatopwarming, we te maken krijgen met een klimatologische afkoeling. Luisteraars konden telefoneren om lid te worden van een organisatie tegen de afkoeling van de aarde. Ze maakten daarbij kans om een tabletcomputer te winnen. De bellers kregen echter te horen dat het om een aprilvis ging.

Kabelbaan als alternatief voor tram

De gemeente Elsene denkt dan weer na over een alternatief voor tramlijn 71. Op Facebook maakte de gemeente bekend aan een kabelbaan boven de Elsensesteenweg te denken, zo meldt Brussel Nieuws. De politie
van Mechelen wil dan weer de traditionele blaastest bij alcoholcontroles door een leestest vervangen, klonk het op Twitter.

Muur van Geraadsbergen is terug

Volgens het twitteraccount achter de Ronde Van Vlaanderen zou bij de editie van volgend jaar de Muur van Geraardsbergen opnieuw zijn opwachting maken.

Vliegtuig met glazen bodem

De Britse zakenman Richard Branson, die niet om een stunt meer of minder verlegen zit, kondigde dan weer aan dat zijn luchtvaartmaatschappij Virgin binnenkort het allereerste vliegtuig met een glazen bodem zal inzetten boven Schotland. Een initiatief dat vermoedelijk niet zal scoren bij passagiers met hoogtevrees.

‘Guardian Goggles’

Met “Guardian Goggles” stort de Britse krant The Guardian zich dan weer op de “augmented reality”. De bril zou via een internetverbinding de journalistieke producten van The Guardian rechtstreeks in het zichtveld van de gebruiker projecteren. De “Goggles”, een overduidelijke knipoog naar het “Glass”-project van Google, moeten daarnaast ook opiniestukken die niet van de The Guardian afstammen, onzichtbaar maken als de gebruiker ernaar tracht te kijken.

Microgolfogen leest de honger in uw ogen

De Finse gsm-fabrikant Nokia richt zich dan weer op de culinaire markt met een eigen hoogtechnologische microgolfoven, die volgens een persbericht van het bedrijf in het “bosbessenblauw, citroengeel of zoethoutzwart” te verkrijgen zal zijn. Het ding moet over een aanraakscherm beschikken, dat zelfs met een keukenhandschoen bediend kan worden. Bovendien zou de oven de “honger in de ogen” kunnen aflezen, om vervolgens de temperatuur hoger of lager in te stellen.

Boetes op smartphone

De politie stuurt per 1 april gewoon een smsje aan de bestuurder die de snelheidslimiet overtreedt. Snelheidsovertredingen, maar ook het rijden door rood en het parkeren waar dat niet mag, kunnen door een nieuwe applicatie van de politie eenvoudig worden geconstateerd. Althans, dat wilde een Nederlandse softwareontwikkelaar doen geloven.

Autoruit op sterkte

Als een bril u beter kan laten zien, moet een autoruit dat natuurlijk ook kunnen. De Nederlandse brillenboer Specsavers biedt u per 1 april echte autoruiten op sterkte aan. Het speciale glas werd ontwikkeld samen met de University of London. Geïnteresseerden kunnen op een speciale site hun naam en emailadres achterlaten.

De Correspondent is een grap

Het journalistieke project van Rob Wijnberg tegen ‘de waan van de dag’ is niet meer dan een 1-aprilgrap. Dat wil tenminste de website decorresondent.org u doen geloven. Wijnberg zou hebben willen laten zien hoe makkelijk een hype geboren kan worden en loog daarom iedereen voor over De Correspondent. Maar laat nou dit bericht ook weer een grap zijn. ‘Even ter verheldering: 1april grap over @decorrespondent is dus een 1april grap van @Douchegordijn. Wij zijn 2 april gewoon up and running,’ meldt Wijnberg via Twitter.

Historisch bier opgegraven

Gravers van de Noord-Zuidlijn in Amsterdam geloofden deze week hun ogen niet toen ze op een historische bierkelder van Heineken stuitten, meldde stadszender AT5. Hier zou ook het recept van een vergeten biersoort zijn aangetroffen. Liefhebbers kunnen op 1 april een biertje komen proeven aan de Stadhouderskade.

Opnames Top Gear op Nederlandse snelweg

Traditiegetrouw pakken niet alle grappen even goed uit. Dit jaar was het een politiemedewerker die voor ophef zorgde door bekend te maken dat de Britse autoserie Top Gear de A2 laat afzetten om hier het snelheidsrecord op de weg te kunnen verbreken. Het bericht stond enkele uren op politie.nl en zorgde voor veel kritiek op de politie. Het bericht werd hierna weer verwijderd. ‘Dit is overduidelijk niet de bedoeling,’ gromde een woordvoerder.

Geur uit je pc

Wie op Google zoekt op lavendelblaadjes krijgt per 1 april ook de geur van lavendel uit zijn pc-speakers gestuurd. Internetgebruikers worden door Google niet heel hoog meer ingeschat. In het verleden had het internetbedrijf betere grappen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content