VIDEO: Wat als buitenaardse wezens bang zijn van óns?

11/01/14 om 06:03 - Bijgewerkt om 06:03

Het is een bekend verhaal in de science-fiction: buitenaardse wezens komen hierheen en roeien ons uit. Maar wat als de interstellaire gemeenschap met schrik de dag afwacht dat wij ons zonnestelsel verlaten?

VIDEO: Wat als buitenaardse wezens bang zijn van óns?

De video 'Danger: Humans' van de hand van de Amerikaan Tom Scott is een fictieve waarschuwing van het Interstellaire Veiligheidsraad. Die waarschuwt de galactische rassen voor het gevaar van homo sapiens. 'Extreem gevaarlijk' luidt het.

Mensen eten andere levende wezens om aan hun energiebehoeften te voldoen. Omdat ze geëvolueerd zijn volgens het Darwiniaanse principe van 'survival of the fittest', zijn ze dodelijke vechtmachines geworden. Ze kunnen meer dan één taak tegelijkertijd aan. Bijgevolg moeten ze tijdens een fysiek gevecht geen pauzes nemen om over hun volgende zet na te denken. Om zich te amuseren, verstoren ze doelbewust hun neurologische processen door inname van alcohol.

Mensen zijn, kortom, een angstaanjagend zootje. Absoluut te mijden.

Het zwakke punt van de mens is dat hij zuurstof nodig heeft om te overleven. Vandaar dat hij zich alleen in ingewikkelde, kwetsbare capsules vol met dat gas door de ruimte kan bewegen. Maar wee de dag dat hij daarmee andere sterren kan bereiken en planeten vindt waar zuurstof aanwezig is. Met die werelden is het gegarandeerd afgelopen.

Lees meer over:

Onze partners